Öppet brev från Bonnier News och Schibsted – Dagens Industri

Här arbetar reportrar och redaktörer nu dygnet runt för att sprida viktig social information ur ett nationellt och lokalt perspektiv, vilket också regeringen understryker genom att placera våra medier i gruppen av samhällsviktiga funktioner som måsta hållas igång under en kris. Det finns samtidigt mycket felaktig information, konspirationsteorier och “falska nyheter” som sprids framför allt på sociala medier.

I en tid då hela vårt samhälle ställs på sin spets och vi alla förväntas dra vårt strå till stacken, vill vi uppmuntra alla i vår bransch att ta en extra titt på vilka behov svenska medier kan lösa.

Vi befinner oss i en historisk scenario, med en international pandemi som påverkar Sverige i grunden, i varje vardagligt beslut. Här arbetar reportrar och redaktörer nu dygnet runt för att sprida viktig social details ur ett nationellt och lokalt perspektiv, vilket också regeringen understryker genom att placera våra medier i gruppen av samhällsviktiga funktioner som måsta hållas igång under en kris. Det finns samtidigt mycket felaktig details, konspirationsteorier och “falska nyheter” som sprids framför allt på sociala medier. Vi vill därför uppmuntra alla annonsörer att göra en bedömning om de investeringar de nu gör i sociala medier kan flyttas till svenska redaktionella medier.

I en tid då hela vårt samhälle ställs på sin spets och vi alla förväntas dra vårt strå till stacken, vill vi uppmuntra alla i vår bransch att ta en extra titt på vilka behov svenska medier kan lösa.